Penang látnivalók & Penang gyerekkel

Oszd meg másokkal is!

Penangot a Kelet Gyöngyének is nevezik. A sziget híres a puha homokos strandjairól, és Malajzia étel-fővárosa is egyben. A világöröség részeként számontartott George Town mellett Penang legérdekesebb látványosságai közé tartoznak Tanjung Bungah homokos strandjai, a Penang-hegyről a kilátás és annak tájképe és a kígyó-templom.

Tartalom

Penangról röviden

penang georgetown

Színes történelem, ízletes ételek, (kis)városi élet és gyönyörű tengerpartok jellemzik a szigetet. Ez az egyik legkedveltebb célpont Malajziában – nem csak családok számára.

Találhatunk luxus resortokat, de egyszerűbb hoteleket vagy apartmanokat is bérelhetünk.

Teli van a város hawker center-ekkel, ahol csak leülünk a műanyag székekre és máris rendelhetünk valami finomat. A régió legjobb ételeit a gyarmati időkből származó épületek között fogyazthatjuk el, és sétálhatunk Georgetown-ban, ami egyben az UNESCO világörökség része is.

A kultúrák, vallások és etnikumok keveredése rendkívül szembetűnő Penangon is.

Mi nagyon élveztük azt a hat napot (és a többit is, amiket korábban gyerekek nélkül) a szigeten töltöttünk Malájziai útjaink során. Ennek felét egy tengerparti szállodában a sziget északi részén, majd az ott tartózkodásunk második felét George Townhoz közelebb, egy szintén medencés hotelban töltöttük.

Így a pihenés után buddhista templomokat is meg tudtunk nézni. Felfedeztük a lebegő várost és körbe sétáltunk a történelmi negyedben is, majd a városon kívül kirándultunk is egyet.

Hány napot töltsünk el Penangon?

Szerintünk 3-5 nap az ideális időtartam Penang szigetén. Ha csak George Town-t akarjátok felfedezni, arra 2-3 nap elég, de ha a szigetet kicsit jobban be akarjátok járni, akkor a plusz napok jól jönnek.

penang gorgetown látnivalók

Penang látnivalók & mit nézzünk meg gyerekkel

Georgetown Street Art (utcai művészet)

Georgetownban számos világhírű graffitit és falfestményt találhatunk. Ezek sokszor az épületeket vagy más valós tárgyakat is beleépítenek a művekbe. Itt van néhány kedvencünk:

penang street art
penang street art
bruce lee penang street art

Georgetown az UNESCO Világörökség része is, sétálhatunk a történelmi épületek között, és közben a helyi és a világkonyha legjobbjait is megkóstolhatjuk. Egy nap könnyen elszalad itt.

Fort Cornwallis – Erőd

A csillag alakú erőd Georgetown mellett található, és a Brit Kelet-Indiai Társaság idejébe repít minket vissza.

Chew Jetty és Lim Jetty – mólók

Chew Jetty Penang
Lim Jetty Penang

Ezeket a mólókat lebegő városként is emlegetik.

Az előbbi nagyon turistás, míg a másodikon egyedül sétálgattunk. A mólókon házak épültek (előbbinél ezek alsó szintje most szinte mind a turistákat célzó kis boltokká alakult), ahol az emberek laktak-laknak. A Lim jetty nagyon hangulatos a kis fa házacskáival.

Penang Botanic Gardens – Botanikus Kert

A penangi  Botanikus Kertben a növényeken kívül majmokkal is könnyen találkozhatunk a gyerekek örömére.

Pinang Peranakan Mansion

Bepillanthatunk a fényűző múltba. Egy gazdag otthon az régi időkből. Infó

Gurney Paragon Mall and Gurney Plaza

Bevásárlóközpontok azoknak, akik egy kicsit shoppingolni vagy enni szeretnének. Azért ne Kuala Lumpuri luxust képzeljünk el.

Kek Lok Si Temple – Templom

Kek Lok Si Temple Penang sziget

A fogaskerekű alsó állomásától nem messzire található ez a gyönyörű buddhista templomegyüttes. A felvonóról is láthatjuk.

Hong Hock See Temple és Buddhist Temple Wat Buppharam

Ez a két templom egymás mellett található és érdemes felkeresni, ha kicsit kiljebb merészkedtek George Town-ból. Ezek voltak a kedvenceink a templomok közül.

Hong Hock See Temple és Buddhist Temple Wat Buppharam
Hong Hock See Temple és Buddhist Temple Wat Buppharam
Hong Hock See Temple és Buddhist Temple Wat Buppharam

Penang Hill és a fogaskerekű

Penang Hill fogaskerekű
Penang Hill fogaskerekű
Penang Hill
Penang Hill
Penang Hill
Penang Hill

A fogaskerekűvel mindenképp érdemes felmenni a Penang Hill (Bukit Pendara) tetejére, körülbelül 700 méter magasra, ahol templomokat, oltárokat is felkereshetünk, és kicsit kiszabadulhatunk a természetbe. A jegyeket a felvonó alsó állomásán helyben vettük.

Nekünk a Penang Hill-i kirándulás szinte egy egész napot kitett, mivel gyalog jártuk körbe a helyet, de elektromos autóval is körbevihetnek, az lényegesen felgyorsítja a kirándulást.

Sajnos elég felhős időben jártunk fent, de néha azért kitisztult az ég és megpillanthattuk az alattunk elterülő szigetet.

Éttermek, éttermek, éttermek

penang étterem

Penang Malájzia első számú helye, hogy különleges ételeket kóstolhassunk meg. Sok hawker center van, ahova csak úgy beülsz és rendelsz valami finomat. Nem csak maláj ételeket, hanem a környező országok remekeit is kipróbálhatjuk. Sőt, akár európai ízekre specializálódott helyeket is találhatunk (bár nem az utóbbiért utaztunk ilyen messzire ;).)

Night Market – Északai Piac

Délkelet-Ázsia legtöb országában találunk éjszakai piacokat, ez alól Penang sem kivétel. Még Batu Ferringhiben is van.

Penang gyerekkel

Gyerekkel, családdal is nagyon népszerű célpont Penang szigete nem csak a külföldiek, hanem a malájok körében is. Ha attól elvonatkoztatunk, hogy sétálni hosszabb távokon nem igen lehet, gyerekekkel is nagyon szuper hely.

Az alább felsoroltunk számos olyan attrakciót, amit kisebb vagy nagyobb gyerekek is élvezni fognak.

Ha több napotok is van, és kicsit messzebbre is elmennétek a szigeten:

Batu Ferringhi

Mi a penangi időtöltésünk felét Batu Ferringhi-ben töltöttük el, leginkább lábat lógata (áztatva) . Mi itt szálltunk meg:  The Bayview Beach Resort. A medencés képeket kicsit lejjebb láthatjátok.

Batu Ferringhi bayview beach resort
Batu Ferringhi bayview beach resort
Batu Ferringhi tengerpart penang

Számos medence, gyerekmedence játékokkal és árnyékos nyugágyak állnak a hotelvendégek rendelkezésére. A hotel kerítése után pedig már a homokos tengerpart található. Nagyon szuper hely kisgyerekes családoknak Penangon.

The Snake Temple – Kígyó templom

Az igazat megvallva, ezt a helyet mi kihagytuk, de ha ti nem féltek a kígyóktól, akkor ne hagyjátok ki ezt a különleges templomot. Sok viperát lehet elvileg látni.  Egy kicsit messzebb esik a főbb látványosságoktól, úgyhogy érdemes Grab-et használni az idejutáshoz.

Tanjung Bungah homokos strandjai

Ha strandolni vágyunk, akkor Tanjunk Bungah mindenképp jó választás, kicsit közelebb van, mint a korábban említett Batu Ferringhi.

Escape Adventure Play

Kötélpályák, zip line-ok, azaz minden, ami a nagyobb gyerekeket és felnőtteket leköti néhány órára. Escape.

Entopia, the Butterfly and Bug Park – Pillangó és bogár park

Melyik gyerek nem akarna közelről bogarakat (és pillangókat) nézni?

Entopia

Penang 3D Trick Art Museum 

3 dimenziós, élethű figurák, amikkel az egész család képeket készíthet. Sok-sok nevetés, fényképek és emlékek tömkelege, amit jó lesz visszaidézni.

Adventure Zone Batu Ferringhi

Batu Ferringhi játszóháza, mi néhány órára könnyen leköti az egész családot (főleg a legkisebbeket).

Upside Down Museum

Penang Floating Mosque – Lebegő Mecset

Tanjung Bungah-n található ez a hatalmas “lebegő mecset”.

Hol szálljunk meg Penangon?

Gyerekbarát hotelek Penangon

  • Georgetown – ha a nyüzsgés központjában akartok lenni. Ez a hotel például. A 1926 Heritage Hotelben ne szálljatok meg. Az épület látványos homlokzatán kívül nem tudunk semmilyen pozitívumot mondani az utóbbiról.
  • Batu Ferringhi – ha medencés-strandolós-pihenős programot terveztek. Mi itt voltunk: The Bayview Beach Resort – Batu Feringgi, Penang
  • Tanjung Bungah  – ha homokos strandot akartok
Kata - profil kép
KATA: Egy kétgyerekes anyuka vagyok és imádok a családommal utazni. A blogon szeretném megmutatni nektek, hogy miként juthattok el ezekre a csodás helyekre ti is.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!