7 látványosság Ausztriában gyerekkel, amit mindenképp látnotok kell

Oszd meg másokkal is!

Ausztriát akár egy hosszú hétvége keretében is könnyen meglátogathatjuk – bár ez inkább igaz a keleti részre (pl. Bécs vagy Salzburg), azért Inssbruckmeglátogatásához kicsit több időre van szükség, de még így is mindenképp érdemes odaautózni.

Az alább felsorolunk néhány szuper látnivalót Ausztriában, amit gyerekekkel (is) érdememes megnézni.

Tartalom

Ausztria látnivlók gyerekkel

óriáskerék, bécs pratel gyerekkel

Práter, Bécs: Wurstelprater

A Wurstelprater vidámpark a világ agyik légrégebbi vidámparkja a Wiener Prater parkban található. Itt írtunk róla bővebben is – más bécsi látványosságok mellett.

22 trambulinféleség, nosztalgikus gőzkörhinta, Liliputbahn, azaz a minivasút csak néhány a látványosságok közül. A 65 méter magas óriáskerék szintén ikonikus része a bécsi vidámparknak. Garantált szórakozás nem csak a legkisebb korosztály számára, hanem szülőknek, felnőtteknek is.

Schönbrunn Palace Kindermuseum, Bécs: Gyerekmúzeum

Schönbrunn Palace Kindermuseum, Bécs: Gyerekmúzeum

A Bécs központjában található lenyűgöző Schönbrunni kastélynak minden látogató bakancslistáján rajta kell lennie. A felnőtteket kétségtelenül lenyűgözik majd a látványos barokk építészetet remekei és a gyönyörű kertek. A kis látogatók azonban jobban szórakozhatnak a palotában található Kindermuseum (gyermekmúzeum) felfedezésével. A népszerű attrakció arra hívja a kezdő történészeket, hogy öltözzenek fel királynak, és ismerkedjenek meg az ott élő császári család mindennapjaival. A szépen bemutatott kiállításokon keresztül mindenféle témát felfedezhetnek; a higiéniától és a divattól a játékokig és az élelmiszerekig. Nyitvatartásról és más látványosságokról a Schönbrunni kastélyból itt írtunk.

A gyerekek játszhatnak a régi időkből származó játékokkal, megtanulják a kódot, hogy titkos nyelvet olvassanak, vagy az öltözősarokban kis hercegekké vagy hercegnőkké válhatnak.

Ha körültekintően időzítjük látogatását, akár az egész évben megrendezett tematikus események egyikét is élvezhetjük: a halloween-i szellemvadász-kiképzéstől a Mikulás különleges látogatásáig és az ünnepi szezonban történő ajándékozásig rengeteg szórakozás vár ránk.

3D PicArt Múzeum, Vienna

Szemtől szembe találkozni egy dinoszaurusszal, szárnyalni a levegőben egy egyszarvún? A vidám bécsi 3D PicArt Múzeumban ezek valóban valóra válhatnak. A különleges látványosság arra hívja a gyerekeket és a felnőtteket, hogy elmerüljenek a 3D művészet világában. Mászni, hintázni és pózolni is lehet a tökéletes fénykép elkészítéséhez körülbelül 40 különböző jelenetben.

salzburg gyerekkel

Haus der Natur, Salzburg

A több mint 7000 m²-es területű múzeum Salzburg legnépszerűbb múzeuma, ami a természetet a legizgalmasabb részében mutatja be: az akvárium lenyűgöző víz alatti világaitól a földönkívüli élményekben lehet résznk, ahol a világűrről és a dinoszauruszokról is tanulhatunk.

A hatalmas akvárium és a hüllők állatkertje mindenképp említésre méltó. Itt a gyerekek közelről láthatják a kicsi és nagy lényeket; a szakállas sárkányoktól és zöld mambáktól a nagy cápákig és a manta rájákig. Eközben a múzeum állandó kiállítása az emberi testbe enged betekintést a gyerekeknek.

Spielzeugmuseum – Játékmúzeum, Salzburg

A salzburgi gyönyörű, régi barokk épületben található Spielzeugmuseum (vagy Játékmúzeum) Ausztria legnagyobb játékgyűjteményével büszkélkedik. Számos antik baba, mackó, vonatmodell, gnóm és egyéb felfedezhető játék várja a látogatókat; amelyek közül néhány több, mint 250 éves.

Mondanunk sem kell, hogy ebben a 800 négyzetméteres kincsesládában minden korosztály számára bőven van mit megcsodálni. A kis látogatókat arra is biztatják, hogy a játékot próbálják ki maguk is számos interaktív kiállításon és workshopon keresztül.

Hallstatt gyerekkel

Salzwelten, Hallstatt

Hallstatt meseszerű faluja Ausztria egyik legtöbbet fényképezett helye. De a gyönyörű környezet alatt található a világ legrégebbi sóbányája, Salzwelten. Azok a szülők, akik egyedülálló kalandra szeretnék vinni gyermekeiket, tárlatvezetéssel kedveskedhetnek nekik a misztikus alagutakban. A kis felfedezők kétségtelenül élvezni fogják a gondolába ugrálást és a bányában megbúvó föld alatti sóstó felfedezését. Útközben megtudhatják, hogyan bányászták és használják a fehér aranyat több mint 7000 éve.

A tündérmese mérföld és a sárkányszurdok, Trebesing

Ha van egy hely, ahova el kell mennünk kisgyerekkel Ausztriában, az Trebesing. A Magas Tauern Nemzeti Park és a Nockberge Bioszféra Rezervátum által körülvett Trebesing Európa első babafaluja, és tele van varázslattal.

A fő látványosság a Mesemérföld; egy három kilométeres kalandösvény az erdőben, amely a Taca-Tuca-Tractor fedélzetén kezdődik. Útközben a gyerekek mesefigurák figuráit fedezhetik fel, felfedezhetik a Sárkány-szurdokot, és átsétálhatnak az Alpok egyik leghosszabb függőhídján.

Swarovski Kristallwelten -  Swarovski Kristály Világ , Innsbruck

Swarovski Kristallwelten – Swarovski Kristály Világ, Innsbruck

Bécs és Salzburg mellett Innsbruck az egyik legnépszerűbb látnivaló Ausztriában. Az Alpok fővárosaként is emlegetett idilli városban a híres kristálycég, a Swarovski székhelye található. A Swarovski Kristallweltenben (Swarovski Kristály Világ) minden bizonnyal megtalálják a gyerekek szórakoztatásának módját kereső szülők. Ez a varázslatos látványosság 1995-ös megnyitása óta 15 millió látogatót fogadott a világ minden tájáról.

A lenyűgöző kristály témájú művészeti galériával, egy beltéri játszótoronnyal, egy szabadtéri labirintussal és egy vidám körhintával rendelkező létesítmény rengeteget kínál a gyerekek örömére. A Crystal Dome külön említést érdemel. Ez 595 tükörből áll, amelyek azt a hatást keltik, mintha egy óriási kristály belsejében lennénk. Ezenkívül a tükrök közül nyolc úgynevezett „kémtükör”, amelyek különféle művészek lenyűgöző műtárgyait rejtik. Nem meglepő, hogy ez a csodálatos kristályvilág a szülők körében éppolyan népszerűnek bizonyult, mint gyermekeik körében.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!