Langkawi gyerekkel – Utazás | Malajzia

Oszd meg másokkal is!

Látnivalók Langkawiban gyerekkel

Akkor másfél éves fiunkkal látogattuk meg Langkawit. Ezen a maláj szigeten rengeteg élményt lehet szerezni, akár kisebb, akár nagyobb gyerekkel utazok. Eyz volt az egyik állomása az egy hónapos utunknak, aminek a felét Malajziában, felét Szingapúrban töltöttük.

A legjobb hotelek Langkawi-ban gyerekkel

Langkawi Cable Car – Felvonó

Langkawi Cable Car gyerekkel

A felvonó a leglátogatottabb látványosság Langkawin, amit mindenképpen érdemes felkeresni.

Ez egyben a világ legmeredekebb felvonója is és a legnagyobb fesztávolságú egykocsis felvonójaként is számon tartják. A teljes hossza a felvonónak 2.2 km és az út nagyjából húsz percet vesz igénybe.

Ha kisgyerekkel vagytok (2 év alatt), akkor a személyzet valószínűleg titeket is előre fog engedni és nem kell végig állatok a néha messzire kígyózó sort.

langkawi cable car
view from langkawi cable car

Mi először kiszálltunk a középső állomáson és körbenéztünk az alattunk elterülő szigetre és a tengerre. A legtöbben egyenesen a legfelső állomásra mentek.

langkawi cable car views

Miután megcsodáltuk a panorámát, visszaszálltunk a felvonóba és felmentünk a csúcsra (Gunung Mat Cincang-ra).

A felvonó 700 méter felett ér véget és itt nagyjából öt fokkal hűvösebb van, mint a tenger szintjén, így mindenképp hozzatok magatokkal egy vékony pulóvert.

A kilátás pazar fentről (is) – ha épp nincs felhőben a hegy. Ne felejtsetek el átsétálni a SkyBridge-en is, ez langkawi egyik legnagyobb nevezetessége.

langkawi felvonó cable car

Sky Bridge

langkawi sky bridge

A 125 méter hosszú híd a világ leghosszabb “görbe” felfüggesztett hídja és pompás kilátás nyílik innen és az alattunk elterülő hegyekre és a távolban tengert is láthatjuk.

langkawi sky bridge

A hídhoz egy nagyjából negyedórás séta vezet, ami a magas páratartalom és hőmérséklet miatt, főleg kisebb gyerekekkel, eléggé kimerítő lehet. Ennek ellenére bátran ajánljuk, hogy vállaljátok be, ha más nem, akkor lassabban haladtok.

Azt muszáj megemlítenünk, hogy a híd távolról sokkal jobban néz ki.

langkawi sky bridge
langkawi sky bridge
langkawi sky bridge
langkawi sky bridge

Oriental village – Kínai falu

Oriental village - Kínai falu Langkawi

A kínai falu, ahonnan a felvonó is indul, telis tele van kis boltokkal, éttermekkel és szuvenír boltokkal. Vagy ezt már említettem? Fotogén a hely, viszont el sem tudom képzelni hogy milyen lehet egy forgalmasabb időpontban.

Art in paradise

Ha nem is vagytok nagy művészet kedvelők, érdemes felkeresni ezt a csodás 3 dimenziós művészeti múzeumot, ahol több mint száz műalkotás csodálhattuk meg e hatalmas területen és sok vicces képet készíthettek a családdal.

Látnivalók a sziget többi részén:

Sas szobor Dataran Lang

Langkawi Sas szobor Dataran Lang

Langkawi másik jelképe egy hatalmas sas szobor a Langkawi GeoPark mellett.

Ayer Hangat Village

Mindenkinek ajánljuk, aki egy kis különlegesebb pihenésre vágyik, bár a hely nem volt mostanában renoválva (de elvileg a közeljövőben fel fogják újítani).

Ez a forróvizes falu Langkawi sziget északi részén található. Megmártózhatunk a természetes forró sós vízben, és kipihenhetjük magunkat a hangulatos tavak, medencék és gondozott kertek között, de akár egy privát jacuzzira is befizethetünk.  Szálláslehetőség is van a faluban.

Túra a rizsföldeken – Laman Padi, Gemalai mellet

Elsősorban idősebb gyerekekkel érdemes felkeresni valamelyik rizsföldet.

Itt nem csak megtanulhatják a gyerekek a rizsművelés hosszú időszakra visszatekintő hagyományát, hanem be is tekinthetnek egy igazi rizsföld “életébe”.

A program egyik csúcspontjaként tradicionális szalmakalapban is fotózkodhatunk, és akár kagylókat és egyéb állatokat is láthatunk a elárasztott rizsföldek közötti vizes-mocsaras területeken.

Strandolás és vízi sportok

Langkawi strand

Bár Langkawi nem a tipikus trópusi vakáció célpontja, a gyerekek mindenképpen pihenhetnek, strandolhatnak és például különböző vízi sportokat (pl. jet ski) is kipróbálhatunk, ha kicsit idősebb tinédzser gyerekekkel járunk itt és magunk is bevállalósak vagyunk.

Strandok, amiket érdemes felkeresni:

Tanjung Rhu

szállások a közelben

Patai Cenang

szállások a közelben

Túra mangrove erdőben – Tanjung Rhu vagy Kilim

Ha szeretnénk, befizethetünk egy mangrove túrára is. ezek például innen vagy innen indulnak, az előbb így egy kicsit csendesebb móló. Például a Krokodil-barlangot vagy a Denevér-barlangot is bejárhatjuk hajókkal, az ebédet pedig legtöbbször egy “halászfarmon” fogyaszthatjuk el.

Online is foglalhatunk hajós kirándulást Langkawin.

Langkawri boat hajó kirándulás

Hajó kirándulások

A hajó kirándulások akár fél napot kitöltenek. Ez előbb említett helyeket érdemes bejárni.

ATW túra

Rizsföldek mellett csodás kis eldugott vízesésekhez juthatunk el ezen túrák keretében. Ez is nagyobb gyerekekkel ajánlott program.

Langkawi Bird Paradise Wildlife Park

Szeretnétek madarakkal, majmokkal és egyéb állatokkal közelebbről találkozni? Akkor érdemes felkeresni azt a helyet. Kicsit hasonlít  a kuala lumpuri vagy a szingapúri madárparkra.

A legjobb hotelek Langkawi-ban gyerekkel

Hogyan közlekedjünk Langkawiban?

Taxit szinte mindenhol találni. Mi előszeretettel használtuk a Grab appot, ami a hivatalos taxiknál jobb árakon fuvaroz.

Hány napot töltsünk el Langkawin gyerekkel?

Mi egy hetet maradtunk a szigeten, de ennél akár kevesebb idő alatt is bejárhatóak a legfőbb látványosságok. Ha hozzánk hasonlóan szeretnétek egy kicsit pihenni, strandolni, akkor mindenképp ajánljuk, hogy legalább öt-hat napot szánjatok Malajzia ezen részére, hogy ne legyen egy nagy rohanás a Langkawi nyaralásotok.

Kata - profil kép
KATA: Egy kétgyerekes anyuka vagyok és imádok a családommal utazni. A blogon szeretném megmutatni nektek, hogy miként juthattok el ezekre a csodás helyekre ti is.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!