Bécs gyerekkel: 10 látnivaló, amit ne hagyjatok ki! Programok 3 napra

Oszd meg másokkal is!

Bécsben gyerekekel is könnyedén eltöltehetünk egy-két hosszú hétvégét. A várost akár autóval, vonattal vagy busszal is elérhetjük néhány óra alatt, bár teljesen más képet nyújt, mint például egy horvátországi kiruccanás. Ebben a posztban összeszedtük a legjobb bécsi programokat, amiket gyerekkel is bátran meglátogathattok!

Tartalom

3 nap Bécsben gyerekkel

A programot könnyedén több napra bonthatjuk a látnivalók elhelyezkedése alapján, de a család érdeklődésének függvényében ezekből ki is hagyhatunk vagy hozzá is tehetünk 1-2 helyszínt.

Mit csináljunk Bécsben gyerekkel utazva?

  1. nap: Bécsi Műszaki Múzeum, Schönbrunn Palota, Schönbrunn Állatkert
  2. nap: Alsó és Felső Belvedere Paloták, A Zene Háza
  3. nap: Prater Vidámpark +  Csoki Museum,

+ 1 nap: Madame Tussauds Vienna, Vienna Zeiss Planetárium

1. NAP BÉCSBEN

Bécsi Műszaki Múzeum – Vienna Museum of Technology

Ha gyerekek izgatottan futnak az egyik múzeumi kiállításról a másikra,elég biztos jele annak, hogy ide érdemes eljönni.

A látogatók nagy száma ellenére azonban nem tűnikzsúfoltnak a múzeum a hatalmas mérete miatt. .Számos interaktív állomás van a kis kíváncsi elmék számára, ahol gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a gyerekek.

A technológia különféle szempontjaira összpontosító, megkülönböztetett területek könnyítik meg a navigációt a Bécsi Műszaki Múzeumban. További bónuszt jelent az, hogy angolul is érthető, egyszerű magyarázatokat találunk, így nagy eséllyel el tudjuk magyarázni a gyerekeinknek, hogy mit is látnak, csinálnak.

A Bécsi Műszaki Múzeum vasúti gyűjteménye önmagában megéri a felnőtteknek is a belépési díjat. Több mint 60 nagyszabású kiállítás található, beleértve Sziszi, Erzsébet császárné udvari szalonját is.

Nagyon kicsi gyermekek szülei örömmel látogatják a MINI Mobil-t. Itt a 2 és 8 év közötti gyerekek autókkal lovagolhatnak, modellrepülhetnek, rakétát dobhatnak és felöltözhetnek korhű ruhákba.

3,50 euró (felnőttek és gyermekek) felár ellenében megnézhető a nagyfeszültségű demonstrációt vagy bejárható egy földalatti szénbánya is.

Bécsi Műszaki Múzeum (2020)

Belépődíj€13 (felnőtt),  19 év alatt ingyenes
NyitvatartásHetfő -Péntek: 09:00 – 18:00
Szombat, Vasárnap: 10:00 – 18:00
Weboldalwww.technischesmuseum.at 
CímMariahilfer Street 212, 1140 Vienna
Legközelebbi metró megálló 

Extra TIPP: Kössük össze a Bécsi Műszaki Múzeum látogatását a Schönbrunn-palotával. A kettő csupán 10 perces sétára található egymástól.

Schönbrunn Palota – Schönbrunn Palace

Schönbrunn Palota

A Bécsi Műszaki Múzeumtól csupán egy rövid sétára található a Schönbrunn Palota, oda mentünk tovább.

Az összes bécsi palota közül a Schönbrunn a legjobb, ha gyerekekkel együtt látogatjuk meg. Nem csak egy speciális gyermekmúzeum található benne, hanem a kertek és a park olyanok, mint egy óriás játszótér. Melyik gyerek ne szeretne szabadon szaladgálni egy kicsit a kötelező program mellett? És ne felejtsük el a Schönbrunni Állatkertet, amely megérdemli a különálló részt lentebb.

Schönbrunn labirintus gyerekekkel

Schönbrunn Palota kertje

Schönbrunn labirintusba és a Labyrinthikonba belépési díjat számítanak fel. A jegyek felnőttnek 5,50 eurót, 6 és 18 év közötti gyermekeknek pedig 3,20 eurót fizetnek.

A labirintus nem az egyetlen remek dolog, amit fel lehet fedezni a Schönbrunn-palota kertjének ezen részén. A labirintus hanghatásokkal ellátott hegymászóoszlopok, vízköpők és egy ugró otthona is. A Labyrinthikon játszótéren van egy Archimedes csavar és egyedülálló madármászó keret, amely biztosítja, hogy a gyerekek minden energiájukat felhasználják. 🙂

 

 

 

Schönbrunni Gyerekmúzeum

Lányoknak a Schönbrunni Gyerekmúzeum is egy lenyűgöző látványosság. Itt a három és annál idősebb gyermekek fedezhetik fel, milyen érzés volt császár gyermeke lenni. Ez magában foglalja az öltözködést és a „bírósági modor” megtanulását, például a császári pár megválaszolásának helyes módját.

A felnőttek 8,80 eurót fizetnek a Gyermekmúzeumba való belépésért, a 3 és 18 év közötti gyerekek pedig 6,70 eurót. Néhány euróval további kombinációs jegyet vásárolhat a Schönbrunn labirintusba és a Gyerekmúzeumba.

Schönbrunn Állatkert

Bár a gyerekeidet valószínűleg nem hatja meg, ez a világ legrégebbi állatkertje, de ennek ellenére imádni fogják, többek között az óriás panda ikrek, Fu Feng és Fu Ban miatt. Hangyaktól kezdve a pingvinekig minden megtalálható az állatkertben, összesen közel 700 faj.

Legalább négy órára van szükség ahhoz, hogy rohanás nélkül körbejárjuk de még ne unatkozzunk. Ez azt jelenti, hogy könnyedén megtervezhetünk egy egész napot a gyerekekkel a Schönbrunn-palotában és annak környékén.

Schönbrunn Állatkert (2020)

Belépődíj€18,50 (felnőtt) €9 (gyerek 6 – 17)
Nyitvatartás09:00-16:30 november-január
09:00-17:00 február09:00-17:30 március-október09:00-18:30 április-szeptember
Weboldalwww.zoovienna.at
CímSchönbrunner Schlosspark, 1130 Vienna
Legközelebbi metró megálló 

2. NAP BÉCSBEN

A Zene Háza – Haus der Musik

A Bécsi Zeneház nagyszerű módja annak, hogy megismertesse a gyerekeket a zenével és a zeneszerzőkkel a világ zenei fővárosában. A bécsiek jóltudják, hogyan lehet ezt a tudást interaktívan a múzeumokba sikeresen becsempészni.

A zongora lépcsőn felfelé haladva a zenei feltárás első öt emeletére jutunk. A Bécsi Filharmonikusok zenekarának vezetése és virtuális kocka gördítése a keringő összeállításához csak néhány olyan tevékenység, amellyel a gyermekek zenei varázslatot hozhatnak létre a bécsi zeneházban.

A prenatális hangok terme tele van azokkal a hangokkal, amelyeket a baba hall az anyaméhében. A szomszédos hanggalériában meghallgathatunk néhány gyönyörű és nem olyan szép hangot.

Zene Háza

Belépődíj€13 (felnőtt), gyerek: €6 (3 -12), és €9 (12-18)
Nyitvatartás 10:00 – 22:00
Weboldalwww.hdm.at
CímSeilerstätte 30, 1010 Vienna

Belvedere Paloták és Képtár – Kunstsammlung Belvedere

A két barokk palota legalább fél, de akár egy egész napot is kitölt, mivel itt található Ausztria legnagyobb művészeti gyűjteménye, a Kunstsammlung Belvedere is, mely egészen a középkortól napjainkig mutatja be a híres alkotásokat. Az állandó kiállítás fénypontja a Felső-Belvedere Képtárban Klimt „Csók” és „Judith” című alkotása.

Kisgyerekekkel érdemes a Felső Belvedere Palotát célbavenni, ahol egy speciális, művészeti nyomozós információs füzetet találhatunk a kisebbek számára. Ez játékosan vezeti körbe a gyerekeket a galériákon, festményeken “hibakeresésre” és általuk is megválaszolható szobrokra vonazkozó kérdésekkel foglalja le őket.

A Kunsthistorisches Múzeumban (a Szépművészeti Múzeum) vasárnap délután a gyerekek saját maguk alkothatnak, festhetnek, a múzeumi kiállítások nyomán.

Hétvégén a MUMOK-ba (Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien – Modern Művészeti Múzeum) is érdemes lehet ellátogatni, ahol a gyerekek képregényeket fedezhetnek fel a kiállításokon látható történetek alapján, hulladékmodellezést végezhetnek, vagy animációs rövidfilmeket készíthetnek. Cím: Museumsplatz 1, 1070, Bécs.

3. NAP BÉCSBEN

Prater Vidámpark – WIENER PRATER 

Prater Vidámpark - WIENER PRATER  Óriáskerék

Évszaktól függetlenül (na jó, talán télen kevésbé) érdemes ellátogatni a Prater vidámparkba. A már több, mint 100 éves hatalmas óriáskerékról 200 méter magasból szemlélhetjük meg a várost.

A Vidámpark több, mint 250 látnivalóval szórakoztatja az idelátogatókat. Többek között szellemvonattal,  Jégheggyel (egy interaktív út a kicsik számára, hogy megnézzék a jegesmedvéket, pingvineket és még sok mást), korcsolyapályákkal, dzsungel tornatermekkel.

Március és október között a mini vasúti pályát is biztosan élvezni fogják a legkisebbek.

Egy-egy menet a játékokon 1,5-5€ átlagosan. Belépődíj nincs, külön kell fizetni az egyes attrakciók igénybevételéhez

WIENER PRATER 
Jegyár online€10 – felnőtt és  €4,50 gyerek (3 – 14)
Weboldalwww.wienerriesenrad.com / www.praterwien.com
Nyitvatartásegész évben (januárban 10 napot karantartás miatt zárva van)
CímRiesenradplatz 1, 1020 Vienna

Csoki Múzeum

Minden édésszajú látogató kedve, ahol akár saját csokoládét is készíthetünk

Chocolate Museum Vienna
Jegyárlegolcsób jegyek: 15€ (felnőtt) 8€ (gyerek)
Weboldalwww.wienerriesenrad.com / www.praterwien.com
Nyitvatartás10-18 hétvégén 10-19
CímRiesenradplatz 6 at Prater 1020

EGYÉB LÁTVÁNYOSSÁGOK GYEREKKEL BÉCSBEN

Pillangó-ház – Schmetterlinghaus

A Pillangó-ház a bécsi belváros szívében található, a történelmi központban.

Nyitvatartás: 10-15:45 (hétvégén 16:15-ig)

Cím: Hofburg, 1010 Bécs

Bécsi Időutazás – Time Travel Vienna

A Time Travel Vienna egy földalatti élmény a Szent Mihály-kolostor egykori borospincéjében, és kissé „szellem túra” jellegű. Bécs történetét egy 50 perces, 5D-s moziban tanuhatjuk meg játékosan, egy varázslatos utazás keretében. Nagyobb gyerekekkel ajánljuk ezt a programot.

A Szent István-székesegyház tetejéről egy patkány szemével megnézhetjük az ókori Bécset, láthatjuk, hogy a testek mozognak a pestis gödörben, és megtudhatja, milyen érzése volt a második világháborúban a légitámadás alatt egy menedékhelyen meghúzódni.

A túrák német nyelven vannak, de angol audio útmutatók is rendelkezésre állnak. Hétvégére érdemes előre időpontot foglalni.

TIME TRAVEL
Belépő€19,50 (felnőtt) és €15,50 (gyerek 5 – 14) Online kedvezmény
Nyitvatartás10:00 – 20:00
Webwww.timetravel-vienna.at
CímHabsburgergasse 10 A, 1010 Vienna

Nektek mi a kedvenc helyetek Bécsben?

Kata - profil kép
KATA: Egy kétgyerekes anyuka vagyok és imádok a családommal utazni. A blogon szeretném megmutatni nektek, hogy miként juthattok el ezekre a csodás helyekre ti is.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!